NOGLE TING BLIVER ALDRIG SLIDT OP

Langtidstænkning er en del af Blåklæders DNA. Lige siden mærket begyndte tilbage i 1959, har målet været at levere bæredygtigt arbejdstøj til kunder med høje krav. En af vores mest elskede modeller er arbejdsbukserne 1530, der er et fremragende eksempel på vores holdbare, bæredygtige design. Modellen blev først lanceret i 1984 og er blevet fremstillet og leveret lige siden.

Tidløst design og holdbare produkter med et langt liv er modellen for Blåkläder. Vi er stolte af vores forpligtelse: “Livstidsgaranti på sømme”. Det afspejler vores stærke tro på vores produkter, såvel som vores løfte til kunden om, at sømmene ikke bliver slidt op, inden tøjet selv bliver forældet.

Definitionen på bæredygtighed er meget bredere nu, end den var i 1950'erne og 1960'erne. Bæredygtigt arbejdstøj er en del af et større perspektiv, og ikke kun kvaliteten på produktet. Ligesom produktet selv skal være bæredygtigt, skal vi håndtere påvirkningen af mennesker og miljø, når vi producerer det. I den ånd arbejder Blåkläder aktivt på at minimere miljøpåvirkningen og sikre velbefindende for de mennesker, der fremstiller vores produkter. Men den fundamentale idé om at skabe og fremstille funktionelt, slidstærkt arbejdstøj er lige så meget en del af bæredygtig tænkning nu, som den var dengang. Det er simpelthen en idé, der stadig holder.

Gennem årene har Blåkläder tilpasset sig markedets øgede krav. I dag er det en stigende del af det arbejdstøj, vi fremstiller, der yder brugeren en specifik beskyttelse mod risici eller fare. Det er klassificeret som personlige værnemidler, og dets beskyttende og funktionelle ydeevne reguleres af lovgivningen: EU-forordning 2016/425 (erstatter EU-direktivet 89/686 i april 2018). Denne lovgivning regulerer det tekniske omfang for produktet, begrænser valget af råmaterialer og stiller krav til vigtige kemikalier i processen. Funktionalitet er nøglen, selv for arbejdstøj uden beskyttende egenskaber, og det begrænser materialevalget på samme måde som til sikkerhedstøj. Det begrænser de mest bæredygtige valg af materialer og kemisk behandling. Udfordringen for Blåkläder er ikke kun at forsyne kunderne med exceptionel beskyttelse, men også et bæredygtigt valg. Det er en udfordring, vi med glæde tager op.