poster
BESKYT DIG MOD VARMEMED BRANDHÆMMENDE ARBEJDSTØJ

Brandhæmmende arbejdstøj og multinorm til højrisikoarbejde

I farlige arbejdsmiljøer er din og dine ansattes sikkerhed indiskutabel. 

Vores kollektioner af brandhæmmende arbejdstøj og multinorm er certificerede i henhold til aktuelle europæiske standarder. Naturligvis. Vi skræddersyer løsninger til en lang række erhverv: svejsere, elektrikere, offshore, industri osv. 

Og vi lytter! Mange af produkterne er designet og udviklet i samråd med flere af vores førende kunder og partnere. Du vi opleve, at beskyttelsesniveau og funktionalitet er i top.

Risikerer du eller dine ansatte kontakt med:  

  • Varme, damp, gnister, flammer, stråle- eller konvektionsvarme?
  • Stænk eller sprøjt af metal? 
  • Elektriske lysbuer, højspænding eller elektrostatisk ladning? 
  • Barske udendørsmiljøer? 

Sammen finder vi den helt rigtige løsning til jeres unikke behov.  

LAD OS STARTE DIALOGEN 

KONTAKT RENÉ CHRISTIANSEN, COUNTRY MANAGER, PÅ +45 9833 7711, kundeservice@blaklader.com – ELLER FIND FORHANDLER HER.


Hvilket beskyttelses- og sikkerhedstøj bør I anvende på din arbejdsplads?

Forskellige opgaver betyder ofte forskellige farer og risici.

Kravene til beskaffenheden af jeres beskyttelsesbeklædning vil derfor også variere afhængigt af formålet.

En risikovurdering af arbejdspladsen belyser sådanne farer og risici.

Ved en risikovurdering slår man fast, hvilket arbejdstøj og dertilhørende certificeringskrav, en specifik virksomhed bør anvende.

Sammen finder vi tøj, der matcher kravene til jeres specifikke arbejdsmiljø. Den rette grad af beskyttelse, funktionalitet, komfort og design er vores kernekompetencer! 


Standarder og certificeringer for personligt beskyttelsesudstyr

EN ISO 11611 Beskytter mod stænk af metal og kortvarig kontakt med flammer 

EN ISO 11612 Beskytter mod kortvarig kontakt med flammer og ild, såsom konvektionsvarme, termisk stråling, metalstænk eller kontaktvarme  

EN ISO 14116 Beskytter mod midlertidig og kortvarig kontakt med en lille flamme i miljøer uden nogen væsentlig risiko for varme 

EN 1149-5 Beskytter mod at udsende utilsigtede elektrostatiske afladninger i miljøer, hvor gnister udgør en fare 

IEC 61482-2 Beskytter mod termiske farer ved ekstrem varme, der udvikler sig i en lysbueulykke 

EN ISO 13034 Beskytter mod flydende kemikalier i miljøer med lav risikovurdering 

EN ISO 20471 Høj synlighed. Beskytter mod ulykker i miljøer, hvor det er kritisk at blive set. 

Læs mere om de enkelte standarder og certificeringer for personligt beskyttelsesudstyr (PPE) lige her.   


Hvad er en lysbue? Og hvad sker der ved en lysbueulykke?

En lysbue er en udladning af elektrisk strøm. Den kan ramme en temperatur på op til 19.400 grader.

Lysbueulykker er ikke ualmindelige og en hyppig årsag til brand.

Ulykken opstår på få millisekunder. Energi frigives i kolossale mængder. Derved udvikles ekstrem varme.

Konsekvenserne vil ofte være, at den frigivede varmeenergi brænder eller smelter alt af. Og selve processen kan vi sammenligne med en eksplosion.


Hvordan beskytter brandhæmmende materialer mod lysbueulykker?

Man evaluerer materialer og beklædningsgenstande, der er testet i henhold til IEC 61482-2, i forhold til beskyttelse mod lysbueulykkers ekstreme varme. 

Målet er at undgå andengradsforbrændinger. Og man anvender den såkaldte Stoll-kurve* som grundlag for evalueringen. 

Beskyttelsen ligger i beklædningens brandhæmmende egenskaber samt materialets evne til at optage den varmeenergi, der udledes ved en lysbue (angives i cal/cm²). 

Jo højere evne materialet eller materialekombinationen har til at absorbere energien, desto højere er beklædningsgenstandens beskyttelsesniveau. 

Vores vinterjakke, 4068-1530 blev udsat for en lysbue med energier svarende til ATPV 34 cal/cm2 og ELIM 30 cal/cm2 efter test i henhold til EN 61482-1-1 med gode resultater. 

*) Stoll-kurven viser forholdet mellem varmeenergi og den tid, der er grænsen for, hvornår der opstår en andengradsforbrænding. 


Maksimér sikkerheden Tage flere lag af lysbuecertificeret beklædning

Et lag-på-lag system af lysbuecertificeret beklædning giver brugeren øget beskyttelse ved en eventuel ulykke. Udover det faktum at hvert lag i sig selv yder beskyttelse er det primært luften mellem hvert lag, der udgør den bedste barriere mod varmeenergien. 

Blåkläder anbefaler et trelagskoncept med yderlag, mellemlag og inderst, nærmest på kroppen, brandæmmende undertøj for at maksimere beskyttelsen mod varme og reducere risikoen for forbrændinger. 

Det er ikke muligt teoretisk at beregne det forventede beskyttelsesniveau, som et beklædningskoncept giver. Hver enkelt materialekombination skal testes for at få en relevant værdi. Dette skyldes, at det – selvom man kender ydeevnen for hvert enkelt materiale – ikke er muligt at forudse, hvilken effekt luften mellem hvert af beklædningslagene vil have. 

Det er afgørende, hvor glatte, ujævne, fleksible eller stive de respektive materialer er, og hvordan materialerne arbejder sammen. 


High Vis – Har I behov for høj synlighed?

Er I synlige (nok)? Barske og mørke udendørsmiljøer kræver ofte sikkerhedstøj med høj synlighed (high vis).

Beklædningsdele med høj synlighed består af et fluorescerende materiale i en kraftig gul, orange eller rød farve samt reflekser.

I dagslys sikrer den kraftige farve synligheden. I mørke tager reflekserne over. 

Den internationale standard, EN ISO 20471, definerer kravene til det fluorescerende materiale og reflekser. Og de inddeler sikkerhedstøjet i tre klasser: 

EN ISO 20471 – Klasse 1: Her finder vi de mindste krav til fluorescerende materiale (0,14 m2) og reflekser (0,10 m2).

EN ISO 20471 – Klasse 2: Her stiger kravene til fluorescerende materiale (0,50 m2) og reflekser (0,13 m2).

EN ISO 20471 – Klasse 3: Her finder vi de højeste krav til fluorescerende materiale (0,80 m2) og reflekser (0,20 m2). 

Risikofaktorerne i jeres arbejdsmiljø er afgørende for klassekrav. Og et mismatch mellem klasse og behov hæmmer produktiviteten.  


Vælg beskyttelses- og sikkerhedstøj fra ansvarlig produktion  

Sikkerhedstøj skal beskytte brugeren. Men hvordan beskytter vi planeten, når tekstilproduktion forurener?

Det er vores klare overbevisning, at færre stykker tøj er en del af løsningen. Via en ansvarlig værdikæde fremstiller vi sikkerhedstøj, dine medarbejdere kan nyde godt af længe!

Hos os er ansvarlig tekstilproduktion lig med:

  • Levetidsforlængelse og livscyklus: tredobbelte sømme for ekstra forstærkning. Optimale fiberblandinger for slidstyrke. Design, pasform, komfort og funktionalitet.
     
  • Ejerskab, tætte samarbejder og transparens i forsynings- samt værdikæder

  • Social bæredygtighed 

Vi lytter, retter til og forbedrer os. Kontinuerligt! I skrivende stund er vi ISO9001-, ISO14001-, Leed Platinum-, Leed Gold- og SA8000-certificerede.

LÆS MERE OM VORES BÆREDYGTIGHEDSREJSE HER. 


poster
SKAL VI STARTE DIALOGENOM BESKYTTELSES- OG SIKKERHEDSTØJ?

Sammen finder vi den helt rigtige løsning til dig og din virksomhed. Kontakt René Christiansen, Country Manager, Mobil: +45 9833 7711 Mail: kundeservice@blaklader.com


poster
INHERENT ARBEJDSTØJ

Blåkläder har taget det næste skridt inden for inherent flammehæmmende arbejdstøj og lanceret nye kollektioner, der kombinerer maksimal fleksibilitet, livslang flammehæmmende beskyttelse og materialer med ekstra rivstyrke.

TJEK VORESFLAMMEHÆMMENDE MULTINORM KOLLEKTION!

INHERENT FLAMMEHÆMMENDE MED STRETCH

Blåkläders inherent flammehæmmende beklædning med stretchpaneler giver dig maksimal bevægelsesfrihed og øget komfort.

Stretchpanelerne har et højt indhold af aramid, hvilket betyder, at de giver dig beskyttelse, samtidig med at de giver ekstra fleksibilitet og komfort.

Hvis du har brug for arbejdsbukser, der kan imødekomme høje krav til funktion, fleksibilitet og komfort i udsatte miljøer, så skal du vælge disse beklædnings- genstande. De er tilpasset og designet til arbejde i udsatte miljøer, hvor behovet for beskyttelse og sikkerhed er stort.

Stretch materiale info: 88% aramid, 10% elastan og 2% antistat.

Kalorieværdien af stretch materialet er ATPV 10,7cal/cm².

Kalorieværdien af materiale 1512 er ATPV 11,9 cal/cm².


INHERENT LIGHTWEIGHT

Materialet i kvalitet 1512 er et inherent materiale. Det betyder, at de flammehæmmende egenskaber er indbygget i fibrene. Flammebeskyttelsen sidder i molekylestrukturen i fibrene og kan hverken slides eller vaskes væk.

Dette gør inherent flammehæmmende beklædning holdbart, let, komfortabelt og sikrer den flammehæmmende beskyttelse i hele tøjets levetid.

Materialet lever op til standarderne EN 1149-3, EN ISO 11611 class 1, A1+A2, EN ISO 11612 A1+A2,B1,C1,E1,F1, EN 61482-1-1 ATPV=11,9cal/cm², EN 61482-1-2 klasse 1, EN 13034, EN ISO 20471, HAF:79,3%, LOI:29,6%.

Vi anbefaler industrivask for at sikre en længere levetid. Reflekserne er designet til at modstå kraftigt slid og industrivask.

Hvis tøjet ikke vaskes professionelt, skal du følge vaskeinstruktionerne. Skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel bør ikke anvendes.


INHERENT LIGHTWEIGHT – DAME

Materialet i kvalitet 1512 har de flammehæmmende egenskaber indbygget i fibrene. Flammebeskyttelsen sidder i molekylestrukturen i fibrene og kan hverken slides eller vaskes væk.

Dette gør inherent flammehæmmende beklædning holdbart, let, komfortabelt og sikrer den flammehæmmende beskyttelse i hele tøjets levetid.

Når dit arbejde stiller de højeste krav til den bedst mulige flammehæmmende beskyttelse og slidstyrke, er Blåkläders multinorm beklædning det, du har brug for.

Disse beklædningsgenstande er alle designet til kvinder og lavet i et ribstop materiale, der giver en usædvanligt god slid- og rivstyrke i udsatte arbejdsmiljøer.

Materialet lever op til standarderne EN 1149-3, EN ISO 11611, Klasse 1, A1 + A2, EN ISO 11612 A1 + A2, B1, C1, E1, F1, EN 61482-1-1 ATPV = 11,9cal/cm², EN 61482-1-2, Klasse 1, EN 13034, EN ISO 20471, HAF: 79,3%, LOI: 29,6%.

Vi anbefaler industrivask for at sikre en længere levetid. Reflekserne er designet til at modstå kraftigt slid og industrivask.

Hvis tøjet ikke vaskes professionelt, skal du følge vaskeinstruktionerne. Skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel bør ikke anvendes.


MULTINORM HEAVYWEIGHT

Kvalitet 1514 er et flammehæmmende materiale og udvalgt for at skabe den bedste kombination af styrke og komfort. Den høje andel af bomuld giver tøj, der er behageligt at have på, samtidig med at det giver maksimal beskyttelse.

Materialet er certificeret i henhold til EN 1149-3, EN 61842-1-1 APTV: 11,0 cal/cm², HAF: 82%, EN 61482-1-2, Klasse 1, EN ISO 11611, Klasse 1, EN ISO 11612 A1 A2 B1 C1 E3 F1, EN 13034, EN ISO 20471.

De fleste produkter fra Multinorm Heavyweight er forstærket med knælommer i et inherent flammehæmmende materiale. Den unikke kombination og den høje procentdel af CORDURA® gør materialet ekstra slidstærkt.

Vi anbefaler industrivask for at sikre en længere levetid. Reflekserne er designet til at modstå kraftigt slid og industrivask.

Hvis tøjet ikke vaskes professionelt, skal du følge vaskeinstruktionerne. Skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel bør ikke anvendes.


SVEJSNING – BESKYTTELSE I KRÆVENDE MILJØER

Kvalitet 1501 er specielt designet til at opfylde de høje krav til sikkerhed, der stilles i krævende miljøer, hvor svejsning udføres.

Materialet er certificeret i henhold til EN1149-3, EN 61482-1-2, Klasse 1, EN 61482-1-1 ATPV: 13,3 cal/cm², EN ISO 11611, Klasse 2, EN ISO 11612 A1 A2 B1 C1 E3 F1.

Vi anbefaler industrivask for at sikre en længere levetid. Reflekserne er designet til at modstå kraftigt slid og industrivask.

Hvis tøjet ikke vaskes professionelt, skal du følge vaskeinstruktionerne. Skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel bør ikke anvendes.


FLAMMEHÆMMENDE – FOR SIKKERHED OG KOMFORT

Kvalitet 1516 er et flammehæmmende materiale, designet til at skabe komfortabel og slidstærk beklædning. Den høje andel af bomuld gør, at beklædningen er komfortabel at have på, samtidig med at den giver maksimal beskyttelse.

Materialet er certificeret i henhold til EN 1149-3, EN61482-1-1 ATPV: 16,0 cal/cm², HAF 82%, EN 61482-1-2, Klasse 1, EN ISO 11611, Klasse 1, EN ISO 11612 A1 B1 C1 E1 F1, EN 13034.

Vi anbefaler industrivask for at sikre en længere levetid. Reflekserne er designet til at modstå kraftigt slid og industrivask.

Hvis tøjet ikke vaskes professionelt, skal du følge vaskeinstruktionerne. Skyllemiddel og vaskemiddel med blegemiddel bør ikke anvendes.


MULTINORM VINTER

Kvalitet 1530 er et stærkt og holdbart inherent materiale, hvilket betyder, at de flammehæmmende egenskaber er indbygget i fibrene. Materialet er også lamineret til beskyttelse mod regn og vind (EN 342). Tøjet er foret og har tapede sømme.

Materialet er certificeret i henhold til EN 1149-3, EN 61482-1-2, Klasse 1, EN ISO 11611, Klasse 1, EN ISO 11612 A1 B1 C1 E1 F1, EN 13034, EN ISO 20471, EN 343, Klasse 3.3. 

TJEK VORESFLAMMEHÆMMENDE MULTINORM KOLLEKTION!

Customer service:
+45 98 33 77 11

BLÅKLÄDER WORKWEAR APS

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

Opening hours

Monday-Thursday 08:00-16:00

Friday 08:00-15:00

Besøgsadresse

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

Privatlivs politik

© 2024 BLÅKLÄDER AB. Alle rettigheder forbeholdes