Arbejdstøj til kvinder lavet af kvinder

Hvordan ser det ud i øjeblikket for kvinder i branchen? 
Vi ser i øjeblikket en klar tendens i branchen, hvor flere og flere kvinder vælger at arbejde i håndværksfaget. Faget har længe været domineret af mænd, men der er ingen tvivl om, at kvinder, på trods af deres mindretal, har ret til de samme muligheder, når det gælder arbejdstøj.

Hvad får Blåkläder ud af at udvide sit netværk med aktive kvinder i håndværker branchen?
Lytte til de behov som slutbrugeren har er afgørende, når vi udvikler produkter. Selvfølgelig kan vi designe og udvikle nye produkter, men med yderligere feedback fra vores kvindelige testpiloter, er vi i stand til at gå videre med hensyn til kvalitet, funktion og pasform. Jeg ønsker virkelig at understrege, at de kvinder vil have en væsentlig betydning i vores fremtidige fokus på arbejdstøj til kvinder.  

Hvad kan de kvindelige slutkunder forvente fra Blåkläder's dame kollektion i fremtiden?
Vi arbejder konstant på at udvikle og udvide sortimentet for alle håndværksfag og med hensyn til kvinder, tør jeg sige, at vi i øjeblikket kun er i startfasen. Fremtiden ser lys ud for at sige det mildt. Samtidig er vi meget forsigtige med  ikke at haste produkter ud på markedet. Når et nyt produkt lanceres, skal det være planlagt, evalueret og opfylde alle de krav, der forventes, så det kan tage tid. 

Hvad er udforderingerne i udviklingen?
Der er områder i udviklingen af arbejdstøj til kvinder, der kan være vanskelige på grund af vigtige certificeringer, der er et krav, for at slutkunden kan bruge arbejdstøjet. High Vis arbejdstøj er for eksempel ofte for stort til kvinder, men for at arbejdstøjet kan blive certificeret, er det ikke bare et spørgsmål om at fjerne en fluorescerende overflade for at gøre produktet smallere. Udfordringen er at finde kreative løsninger, der opfylder slutbrugerens behov og forventninger. I tilfælde af brede High Vis produkter, har vi for eksempel på vores nye High Vis bukser, tilføjet en elastik med en løbegang i bunden for at forhindre bukserne bliver for brede.

Det er ikke noget nyt, at mænd og kvinder har forskellige kropsformer, men der er forskellige typer kropsformer blandt kvinder, hvilket er en stor udfordring, da vores ambition er at producere tøj, der passer til alle, uanset deres kropsform. Baseret på vores ambition, er en vigtig detalje i vores nye High Vis kollektion er ny bukselinningen. Vi har tilføjet en elastisk bukselinning, der gør at bukserne bedre kan tilpasses til forskellige kropsformer.

Hvorfor kan du ikke koncentrere dig om pink, rød og mere kromatiske farver for arbejdstøj målrettet til kvinder?
Bortset fra pasform, gør vi ingen forskel mellem mænd og kvinder, når det kommer til arbejdstøj. Der er absolut intet galt med, for eksempel farven pink, men hvis vi lancerer en anden farve kollektion, så vil det også være med i mændenes sortiment. Hvem siger, at du vil have pink overall, bare fordi du er en kvinde ?

Hvordan vil du opsummere Blåkläder's arbejde med dame kollektionen?
Det er ikke rart at arbejde en hel dag i arbejdstøj, der ikke føles komfortabelt. Ved brug af vigtig feedback fra de fantastiske kvinder i branchen, ønsker vi at producere arbejdstøj, der giver den samme komfort og funktionalitet, som mændene allerede har.