poster
HIGH VIS (HØJ SYNLIGHED)GUIDE

HVORFOR SKAL JEG VÆLGE ARBEJDSTØJ MED HØJ SYNLIGHED - EN ISO 20471? 

Bliv set hvor som helst og når som helst i arbejdstøj med høj synlighed. For professionelle som dig er det vigtigt at maksimere den personlige beskyttelse. I beklædningsgenstande med høj synlighed kan du være sikker på at være synlig dag og nat i al slags vejr, arbejdsmiljø eller situation.  


Her er nogle tips og råd til, hvad du skal tænke på.  

– Hvis du ikke er synlig, er du i fare – så simpelt er det. Beklædningsgenstande med høj synlighed er dem, der beskytter dig ved at lade dig blive set i alle situationer. Med andre ord: De er meget vigtige for din sikkerhed.

– Vælg high vis arbejdstøj efter, hvilket erhverv og hvilken klasse du skal være. Normalt har den virksomhed, du arbejder for, sine egne krav, når det gælder high vis arbejdstøj, så sørg for at tjekke, hvad der gælder.

– Blåkläder kan levere de rigtige beklædningsgenstande med høj synlighed, som du har brug for. Det giver vi dig vort ord på. Efter mange års ekstremt grundige undersøgelser og omhyggelige tests har vi udviklet arbejdstøj af højeste kvalitet og beskyttelse.

– High vis arbejdstøj er opdelt i tre forskellige klasser, 1-3, og de starter med klasse 1, der har de mindste krav til synlige overflader og reflekser på tøjet. Jo højere klassen er, desto højere er den afgørende synlighed.

– Standarden, der specificerer kravene til beskyttelsesbeklædning med høj synlighed, er EN ISO 20471. Udover krav skal design af beklædningsgenstande med høj synlighed også opfylde andre kriterier.


KLASSER FOR ARBEJDSTØJ MED HØJ SYNLIGHED - FAKTA

KLASSE 1

Fluorescerende materiale på tøjet: 0,14 m²
Reflekterende materiale på tøjet: 0,10 m²

KLASSE 2

 Fluorescerende materiale på tøjet: 0,50 m²
Reflekterende materiale på tøjet: 0,13 m²

KLASSE 3 

Fluorescerende materiale på tøjet: 0,80 m²
Reflekterende materiale på tøjet: 0,20 m²

poster

PROFESSIONELLE ERHVERV, DER BRUGER HIGH VIS ARBEJDSTØJ 
De erhverv, hvor man primært bruger arbejdstøj med høj synlighed, er arbejde i forbindelse med bygge og anlæg, vejarbejde, jernbaner, kraner, lufthavne og andet arbejde med motoriserede køretøjer.

EN ISO 20471 – DEN, DER TÆLLER
Sikkerhedsbeklædning certificeret i henhold til EN ISO 20471 giver brugeren synlighed i farlige situationer under alle lysforhold om dagen og under belysning af køretøjets forlygter i mørke. Der stilles høje krav, herunder til stoffets luminans og refleksion. Beklædningsgenstanden klassificeres ud fra området med synligt materiale og i kombination med refleksområdet og specifikke designkrav.


FIND DIN KOMBINATION MED BLÅKLÄDERS SAMCERTIFICERINGSSKEMA 

Blåkläders refleksbeklædning er udstyret med en etiket. Denne etiket viser, hvilken samcertificeringskategori den enkelte beklædningsgenstand har, samt hvad der kan opnås for klasse 1-3 i kombination med andre beklædningsgenstande.

Kravene gælder for det synlige fluorescerende materiale, men også designkravene. De tre klasser for refleksbeklædning er opdelt efter grænserne for minimumsoverflader med fluorescerende materialer samt reflekser.

TJEK HELE VORES SORTIMENT AFHIGH VIS ARBEJDSTØJ!
Kundeservice:
+45 98 33 77 11

BLÅKLÄDER WORKWEAR APS

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

Åbningstider

Mandag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Besøgsadresse

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

© 2023 BLÅKLÄDER AB. Alle rettigheder forbeholdes