poster

SLIDSTÆRK BÆREDYGTIGHED ER LIVSTIDSGARANTI

Hvad er et bæredygtigt materiale, når det gælder arbejdstøj? Slidstyrke og lang levetid er to egenskaber, der ligger lige for, men vi kan også forbedre forudsætningerne ved at benytte materialer med mindre globalt fodaftryk fra fremstillingskæden. Når det er nødvendigt at gå på kompromis, hvor går da bæredygtighedsgrænsen mellem en genanvendelig råvare og en mere begrænset levetid for slutproduktet?

Dette er spørgsmål, som vi diskuterer dagligt, og hvor der ikke er nogen ligefremme eller enkle svar. Vores branche, arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning, er yderst specifik, når det gælder beskyttelse og funktionalitet. Eftersom et stykke tøj ikke udskiftes, før det er slidt op, er den høje slidstyrke og lange levetid altid i fokus.

Vi arbejder derfor løbende med at forlænge tøjets livscyklus – et arbejde, der giver størst gevinst for klimaet. Eksempler på dette er forstærkninger på tøjets udsatte steder, hvilket giver 50% længere brugslevetid samt en automatisk besparelse på alle produktionsressourcer på 30%. Hvis man i stedet arbejder med udskiftning af råvarefiberen, kan man opnå en miljøressourcebesparelse på 2-10 %.

Ved hele tiden at arbejde for at forlænge tøjets levetid, kan vi opnå et miljømæssigt mindre fodaftryk. Vi arbejder uafbrudt med at forbedre tøjet, blandt andet ved at teste nye forstærkninger på udsatte steder, justere design og pasform samt finde optimale fiberblandinger for maksimeret slidstyrke og komfort. Og det er netop derfor, at vi har tredobbelte sømme for ekstra forstærkning. Efter vores godt 60 år i branchen ved vi, at tøj ikke holder længere end dets svageste led, og at tøj slides mest på udsatte steder.

Udelader vi vores ekstra sømme og forstærkninger, slides tøjet hurtigere op, og vores kunder øger deres forbrug. At gøre det ville medføre lidt lavere ressourceforbrug i produktionen, men det ville skabe et bæredygtighedsproblem som følge af en kortere livscyklus. Og det er ikke bæredygtigt. Studier viser, at hvis levetiden på et stykke tøj fordobles, halveres bæredygtighedsudgifterne i princippet, eftersom en bruger benytter ét stykke tøj i stedet for to.

Derfor vil vi fortsætte med at forstærke vores tøj for at få en bæredygtig fremtid, hvor der forbruges færre stykker tøj. Derfor har vi livstidsgaranti på vores sømme, da vi med sikkerhed ved, at færre stykker tøj er mere bæredygtigt både nu og i fremtiden.

KLAR TIL ARBEJDSTØJ MED LIVSTIDSGARANTI PÅ SØMMENE?FIND NÆRMESTE FORHANDLERFIND FORHANDLER
Kundeservice:
+45 98 33 77 11

BLÅKLÄDER WORKWEAR APS

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

Åbningstider

Mandag-torsdag 08:00-16:00

Fredag 08:00-15:00

Besøgsadresse

JUELSTRUPPARKEN 10 A, 1. SAL

9530 Støvring, Danmark

© 2023 BLÅKLÄDER AB. Alle rettigheder forbeholdes