We have updated our integrity policy. By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integrity policy.

BLÅKLÄDER SENDER SINE KUNDER UD I RUMMET!

Svenske Blåkläder offentliggør samarbejde med den amerikanske rumfartspioner XCOR Aerospace.

Den svenske producent af arbejdstøj, Blåkläder, offentligjorde i dag, at virksomheden indgår i et samarbejde med den amerikanske virksomhed XCOR Aerospace, der udvikler udstyr til private ture i rummet og raketmotorer, hvor planen er at sætte Blåkläders tøj i kredsløb omkring Jorden – og længere ud i rummet.

Svenljunga, Sverige, 10. marts 2016

Svenske Blåkläder, der nyder stor respekt som en af verdens bedste producenter af førsteklasses arbejdstøj, er vant til kunder, der arbejder i store højder og under farlige forhold, men virksomheden har dog begrænset sig til levering af tøj til folk med begge ben på jorden. Det ændrer sig nu med offentliggørelsen af et spændende nyt samarbejde med den amerikanske rumfartspioner XCOR Aerospace.

XCOR udvikler og producerer ikke alene drivsystemer og rumfartsteknologi til leverandører i luft- og rumfartsindustrien samt statslige organisationer, men bygger også sine egne rumfartøjer. XCOR® Lynx® Mark I og Lynx Mark II er konstrueret til at flyve private passagerer ud af jordens atmosfære og ud i rummet, hvorved XCOR bliver en af de første virksomheder i verden, der kan virkeliggøre privatpersoners drøm om rumrejser. Passagererne vil sidde sammen med piloten i cockpittet under det store gennemsigtige Lynx-cockpittag og opleve den vægtløshed, stilhed og udsigt til Jorden, som kun 500 personer nogensinde har oplevet. Turen vil tage omkring en time og koste cirka USD 150.000.

Blåkläders marketingchef, Kalle Larsson, fortæller, at samarbejdet ikke er så underligt, som det umiddelbart kan virke, og anser de to virksomheder for at være lig hinanden på mange måder. "Blåkläder har altid stillet meget store krav til funktion, kvalitet og design. På den måde er vi lige som raketforskere! Og da vi også gerne hylder "hverdagens helte", er vi naturligvis begejstrede for at producere tøj til en virksomhed, der vil forvandle almindelige jordboere til ægte rumrejsende."

XCOR-bestyrelsesmedlem Michiel Mol er enig i, at Blåkläder er godt klædt på til opgaven. "Vores ingeniører arbejder ofte under vanskelige forhold: den ekstreme varme ved en testaffyring af løfteraketter, den ekstreme kulde ved en installation med flydende nitrogen og naturligvis forholdene ved vores anlæg midt i Mojave-ørkenen. Vores medarbejdere skal være sikre og kunne bevæge sig frit. Og fordi vores medarbejdere altid får vores virksomhed til at tage sig godt ud, vil vi naturligvis gerne gøre gengæld. Blåkläder gør et virkelig godt stykke arbejde med at sikre, at vi ikke alene er de bedst beskyttede raketforskere nogensinde, men også de mest velklædte!"

Samarbejdet vil også medføre andre og mere spændende fordele, fortæller Kalle Larsson. "Vi vil få mulighed for at sende nogle af vores kunder ud i rummet med Lynx Mark I og Mark II – alene at kunne sige det virker mildest talt ret surrealistisk! På nuværende tidspunkt ved vi dog ikke, hvordan vi vil gøre det, men det er noget, vi vil komme tilbage til."

Blåkläder vil levere arbejdstøj, der sikrer XCORs raketforskere de bedst mulige arbejdsbetingelser takket være tøj, der mere end opfylder deres præcise og unikke behov. Blåkläder vil også designe en speciel træningsdragt til alle virksomhedens rumrejsende. Denne dragt skal bruges under hele træningsforløbet, hvor passagererne forberedes på de ekstreme mentale og fysiske forhold, de vil blive udsat for, f.eks. et tryk på 4 g og vægtløshed.

Blåkläder er en ud af få særligt udvalgte samarbejdspartnere, der alle er internationalt førende på deres område, herunder KLM, Philips, Unilever, Luminox og Heineken, som XCOR har valgt til at deltage i programmet.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Kalle Larsson, marketingchef

AB Blåkläder, Prästagärdet 3, Svenljunga, Sverige, SE-51253

Om Blåkläder Blåkläder udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj til folk, der arbejder hårdt og længe og har brug for tøj, der kan holde til det. Vi stiller utroligt høje krav til funktionalitet, kvalitet og design, og vi stiller os aldrig tilfredse med mindre end det absolut bedste tøj. Vi er lige så stolte af vores produkter som af de hårdtarbejdende mænd og kvinder, der dagligt tester dem til det yderste. Vores hovedsæde og produktudviklingsafdeling ligger i Svenljunga, Sverige, og vores produkter sælges overalt i verden via forhandlere og direkte salg til store virksomheder. Vi har vores egne produktionsanlæg i Vietnam og Sri Lanka og producerer omkring 2 millioner stykker Blåkläder-tøj om året. Med 14 helejede datterselskaber i Europa og USA og en årlig omsætning på omkring USD 97 millioner (DKK 660 mio.) er vi en af markedets største producenter af arbejdstøj. Du kan se mere om os og vores seriøst gode arbejdstøj på blaklader.com.

Om XCOR Aerospace

XCOR Aerospace ligger i Mojave, Californien, og er for nuværende i gang med at opbygge et forsknings- og udviklingscenter i Midland, Texas, og et drifts- og produktionsanlæg ved Kennedy Space Center i Florida med hjælp fra Space Florida. XCOR fremstiller mere sikre, mere pålidelige raketdrevne fartøjer, der kan genbruges, fremdriftssystemer, avancerede brandsikre kompositmaterialer og raketstempelpumper. Gennem virksomhedens helejede datterselskab i Amsterdam, XCOR Space Expeditions, tilbyder XCOR træningsprogrammer, som er rettet mod rumfart, og som omfatter en række forskellige medicinske undersøgelser og specielle træningsmissioner, til fremtidige XCOR Lynx-passagerer.

Læs mere på www.xcor.com