We have updated our integrity policy. By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integrity policy.

SÅDAN KLÆDER DU DIG PÅ I KOLDT VEJR!

SÅDAN KLÆDER DU DIG PÅ I KOLDT VEJR!

Når du arbejder hårdt under kolde forhold, er det vigtigt at klæde dig rigtig for at være varm og tør. Den største risiko ved at opholde sig udendørs i koldt vejr er, at klæde sig forkert og herved skiftevis fryse og svede. 3-lags princippet giver dig chancen for at regulere din kropstemperatur ved at tilføje eller fjerne tøj efter vejrforhold og temperaturer. Det klassiske princip om lag på lag, er i løbet af den kolde årstid meget aktuelt, men hvilket tøj skal du bruge for at holde den rigtige kropstemperatur?

Lag 1 er grundlaget, ved hjælp af et basislag af funktionelt materiale, som transporterer fugten væk fra huden og ud til det næste lag, får du et godt udgangspunkt. Lag 2 hjælper med at isolere din krop og holde varmen. Det er almindeligt at vælge bomuldsmateriale som det midterste lag, da der er en tro på, at bomuld varmer bedst. Den opvarmer, men fjerner ikke fugten, som gør kroppen kold. Det er derfor vigtigt at vælge et syntetisk materiale, der transporterer fugten til det næste lag. Lag 3 virker som et ydre skjold mod vind, regn og kulde, og hjælper dig med at bevare kropstemperaturen.

For at få et forslag om det anbefalede tøj til hvert lag, kan du tage et kig på Blåkläders guide: SÅDAN KLÆDER DU DIG PÅ I KOLDT VEJR Videoen giver dig et hurtigt overblik over hvordan man klæder sig rigtigt under forskellige vejrforhold og temperaturer, og foreslår hvilket tøj du skal investere i, for ikke at fryse i vinter!