MILJØMÆSSIGT ENGAGEMENT ER FOR OS ET LANGSIGTET ENGAGEMENT

For os i det kolde Norden har solen en særlig betydning. Den giver os kraft og energi, noget, vi har taget vare på og spredt ud til alle dele af vores verdensomspændende organisation. Hvert år producerer Blåkläder flere millioner stykker bæredygtigt arbejdstøj, og omkring halvdelen af tøjet produceres på vores fabrikker. Aktuelt kommer omtrent halvdelen af vores el i produktionen fra solenergi. Det betyder, at 50 % af symaskinerne drives af solen. Men vi slår os ikke til tåls med det. Solenergi er ikke kun økonomisk bæredygtigt, det er miljøsmart og omkostningseffektivt – vi kalder det sun-win. For os handler bæredygtighed ikke kun om færdigt tøj, men også om vejen dertil. At gøre, hvad man kan for at fremstille bæredygtigt tøj, er en af vores indsigter efter 60 år i branchen. Derfor arbejdede vi længe med, hvordan vi via reduceret energiforbrug kunne bibeholde vores høje krav til kvalitet. Solen som naturlig energikilde var ganske enkelt en lys idé.

Ud over solcellerne, som driver fabrikkerne, er tagene i produktionen udstyret med kupler, der lader lyset slippe ind, såkaldte Prismatic Skylights. De slipper naturligt sollys ind i lokalerne samtidig med, at varmen og UV-strålingen blokeres. Automatiske sensorer aktiverer en LED-belysning, når det er overskyet eller mørkt udenfor. Resultatet er mindsket el-forbrug og en lysere og mere behagelig arbejdsplads.

Med en moderne solcellepark kan vi udvinde dobbelt så meget energi som for blot ti år siden, derfor var beslutningen let. Vi fortsætter med at ekspandere med solenergi som fremtidig energikilde på el.Det er også en vigtig markør i vores arbejde på at blive den mest bæredygtige producent på markedet – nu og i fremtiden.

"Vi læner os ikke tilbage, men tager fuldt ansvar for vores løfte om at blive lidt mere bæredygtige hver dag!"

Anders Carlsson, administrerende direktør Blåkläder